tiistai 8. toukokuuta 2012

Kamerapönttöarvonnan voitto Kauhajoelle

Jyllinkosken Sähkölaitosmuseon alueella vietettiin sunnuntaina 06.05.2012 Jyllinkosken Sähkö Oy:n perustamisen 100-vuotisjuhlia. Tapahtuma onnistui yli odotusten: avoimet ovet ja koko perheen ulkoilupäivä keräsivät varovaisestikin arvioiden yli 600 vierailijaa. Luontorastien arvonnan voitto meni Kauhajoelle.

Luontorasteille ja kamerapöntön arvontaan osallistui lähes 80 seuruetta. Luontopolkuja kiersi noin 200-250 henkilöä, pääosin lapsiperheitä ja luonnosta kiinnostuneita aikuisia.  Moni patikoi polkuja myös muuten vaan. Lähemmäs sata jatkoi rappuja ja pitkospuita pitkin Kiskonniemeen asti. Niemi on maakunnan ainoita perinteisesti hoidettuja luonnonniittyjä. Kurikan luontoseura on kunnostanut aluetta yleiseksi retkeilypaikaksi.

Luontopolkuja oli tarjolla kolme erilaista lintu- ja kasviaiheisine rasteineen. Lasten luontokerho laati tehtävät yhdessä Suupohjan Lintutieteellisen Yhdistyksen kanssa. Rasteihin oltiin tyytyväisiä, joskin joitain kysymyksiä pidettiin vähän hankalina, ja ulkoilu- ja luontoaiheiselle päivälle alueella toivottiin jatkoa. Myös tapahtumaa järjestämässä olleiden yhdistysten yhteistyötä kiiteltiin.

Luontorasteille! Kuva: P. P.

Ulkoilupäivän päätyttyä arvottiin luontorastien palkinto: Informaatiotekniikan Museoyhdistyksen lahjoittama kamerapönttö ja monitori. - Myös yhdistyksemme on saanut kaikki kamerapöntön materiaalit lahjoituksena. Olemme kunnostaneet ne, joten tässäkin on kyse luontoystävällisestä teosta, kertoo yhdistyksen tiedottaja Jukka Mäkinen.

Talitiainen tutustuu luontokerhon kamerapönttöön. Kuva: P. P.

Kamerapönttöarvonnan voitto meni Kauhajoelle. Pöntön onnellinen omistaja on V. Viita, ja tieto voitosta on tavoittanut hänet isän kautta. Palkinto toimitetaan perille lähiaikoina. Informaatiotekniikan Museoyhdistys, Lasten luontokerho ja Suupohjan Lintutieteellinen Yhdistys onnittelevat voittajaa. Toivottavasti tulossa on monta mielenkiintoista hetkeä lintujen ja lintuharrastuksen parissa!

JK. Lue myös Kurikka-lehdessä 17.5.2012 julkaistu juttu aiheesta sekä postaus luontopolkujen vastauksista!

Julkaistu 08.05., päivitetty 25.08.2012.