keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

VesiVaeltajat luontokerhon avoimissa ovissa

Kurikka alkukesä 2013. Eteläpohjalainen VesiVaeltajat osallistui 16.05. Lasten luontokerhon Avoimiin oviin Kurikassa. Tapahtuma oli osa Green Care Finlandin valtakunnallista päivää. VesiVaeltajat esitteli tapahtumassa toimintaansa, kajakkeja ja niiden vuokrausta.

VesiVaeltajien mukana kajakit 
Rainbow Oasis ja Dagger Charleston. Kuva: P. P.

VesiVaeltajat on täyden palvelun melontayritys. Se paitsi vuokraa kajakkeja ja järjestää opastettuja melontaretkiä, myös neuvoo sopivan retkikohteen löytämisessä, laatii ehdotuksia melontareiteiksi ja suunnittelee omatoimiretkiä. Yritys toimii lähinnä Suomenselän alueella eli sen toimintasäde on noin 100 km Ähtäristä.

Uutena VesiVaeltajien tarjonnassa jatkuvat kuutamomelonnat viikolla 29 keskiviikosta perjantaihin klo 21 alkaen sekä viikolla 30 maanantaista keskiviikkoon Ähtärin Hankavedellä. Yritys on avoinna lokakuulle asti päivittäin.

Dagger Charleston painaa vain noin 25 kg. Kuva: P. P.

VesiVaeltajien kalustoon kuuluu tukevia, suunnaltaan vakaita Rainbow Oasis -peruskajakkeja ja mutkaisissa joissa ketteriä Dagger Charleston -kajakkeja. Kajakkimelonta soveltuu vähintään 140 cm pitkille eli noin 12-13-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Peippo - joka kuudes Suomen linnuista. Kuva: P. P.

VesiVaeltajien takana on yrittäjä, eräopas Tapio Koskela. Hänen harrastuksiinsa kuuluu kajakkimelonnan ja monenlaisen luonnossa liikkumisen lisäksi muun muassa onkiminen ja viehekalastus. Hän on myös kokenut lintuharrastaja.

Kirjosieppo - BirdLife Suomen pönttöbongauksen 
yleisin lintu. Kuva: P. P.

Luontokerhon Avoimien ovien päivässä linnunlaulukisassa tunnistettiin lintujen ääniä myös pihapiiristä, metsästä ja pellolta. Tapio Koskela tunnisti puolen tunnin aikana kolmentoista eri lintulajin äänen.

Pesästä juuri lähtenyt keltasirkun poikanen 
emonsa kanssa. Kuva: P. P.

Toukokuun puolivälissä ympäristössä lauloivat tavanomaisten peipon, talitiaisen ja kirjosiepon sekä pajulinnun ja keltasirkun lisäksi viherpeippo, vihervarpunen ja hippiäinen sekä kiuru, kuovi ja käki. Harvemmin pihapiirissä kuultuja lintulajeja olivat hernekerttu ja metsäviklo. - P. P.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti